Saturday, December 17, 2011

Saturday Talk

Hi guys. What a gloomy Saturday. Four days I'm not feeling well including today as I got a fever + flu + headache. It's a complete package right? I can't do my work very well because of the sickness. Hey fever. Please go away! This is not the right time for you to come. Nobody care of me because I am a survivor here. Lain la kalau kat rumah ada orang nak layan kan.. For sure next week (a week before study leave) will be the most killest week for this semester because all tests and assignments need to settled by then. Memang tension tahap gaban sebab lecturer2 ni bagi due date serentak plakk

I have no idea about this. But the things that very sure is I miss my home very2 much. Rindu kat kucing2 yang gemok n comel semuanya. I heard one of my cat had pregnant. Can't wait to take care of new kittens during this semester break. Being a part of 'them' is totally fun. But before that I must faced the remaning week for this sem. I have no words to descibe my feeling in details. But at this moment, whoever have gone through it will understand it very well. I apologise deeply if my word made you feel something 'euww' to read this. But the only thing I wanna spread to all of you guys is..  

I HATE THIS KIND OF FEELING BECAUSE IT'S FREAKING HURT!!

That's all for now. Tq.

Sunday, November 27, 2011

My New Buddies

On Nov 25th, was held an outdoor gathering with my classmates. My friend had planned it as she got some promotions from Pizza Huts. 3 regular pizza for RM60 and share with 3 people each coupon. Is it worth? I dont know.. But what I'm gonna point out here is spending time with them. This is the first time ever we lunch together with the whole class, except 2 or 3 had absent (I can't remember well).

In faculty when class is over.
Shooting while waiting for pizza
Is she like 'ulat'? ;)
Pizza Huts just arrived. Can't wait to grab them.
Expression from the boys.
We're full already. Shooting before going back. Again, I'm the shortest one.
Cakk! Who's this gurl ha? :D
I'm so exciting because I feel I'm in the right place by choosing this course and meet them. Having a quality time like this is a good start for me. Thanks guys! I'm hoping to deserve something better than this. Yar, we need to move on whenever where we are. The friendship with the old one was never ended and with the new one is just a beginning. Chow!

P/S: Credit to my friend for her camera Nikon D3100.

Monday, November 14, 2011

Talk Before Sleep

HI EVERYBODY! 

I'M IN SHAH ALAM RIGHT NOW. 

I HATE BEING HERE AS MANY TESTS, QUIZZES AND ASSIGNMENTS ARE WAITING TO BE DONE.

WELL, THIS IS THE REAL LIFE.
 
  WE NEED TO FACE THE JOURNEY NO MATTER HOW FAR IT IS OR HOW HARD IT IS IN ORDER TO ACHIEVE THE SUCCESS IN OUR LIFE.

FOR NOW, WE FEEL YARKK WITH THIS MOMENT.
BUT BELIEVE ME, ONE DAY WE WILL REALIZE THAT THIS IS THE SWEETEST MOMENT THAT WE WILL NEVER FORGET FOREVER AND EVER IN OUR LIFE.
AND THAT IS.....

STUDENT LIFE

p/s: Nite all. Have a sweet dreams. :)

Thursday, November 10, 2011

Bertambah Lagi Collections. Yeay!

Hari ni aku nak share sikit pasal something yang aku dapat dari cousin aku masa balik kampung Sabtu lepas. Tak payah nak cakap banyak2. Jom tengok ape benda yang aku dapat tu. Oh sebelum tu aku nak cakap sorry for the low quality pic. Memandangkan aku tak ada camera so ni aku snap guna handphone abang aku dengan camera 2 mega pixel je. Serius sadisss.. 

Tadaaaa!!
Here are the lists:
  1. Benefit Rose-Tinted Lip and Cheek Stain.
  2. Benefit Lipstick in Fruit Cocktail.
  3. MAC Mini Brush Sets.
  4. MAC Loose Powder.

My first loose powder ever. Tak sabar nak pakai.
Also the same. First time ever I had. Nak pakai camne pon taktau.
This lipstick color is sooooo cool.
All those stuff has been packaging in this little cute bag.
A very special thanks to Along Dawi for the gifts. And not forget to my beloved friend Jojot Izzati because she always there when I need her to hear my story on this. #WithLove

    Wednesday, October 26, 2011

    Convocation

    Hi readers! Oct 23rd, was held a graduation day that took place at Dewan Agong Tuanku Canselor (DATC), in UiTM Shah Alam. I am the one of celebrated graduate Diploma in Computer Science. The ceremony was going on smoothly inside the hall. Only a bit unsatisfied with the bus service that bring parents to DATC.


    This sweet bear was given by mama. It was imported from JB

    This cute angrybird was given by along n also come from JB
    With mama n along. It would be more nicer if abah n angah with us too.
    Me with mama n frens. What a nice pose everyone. :D
    I am officially a Diploma in Computer Science holder yeay!
    Overall I am very happy with my convocation. I was so impressed with the appreciation that I got from the family and friends. Thanks guys for the wishes and praying for my success. May Allah bless you all. With love.

    Monday, September 26, 2011

    A New Life Begins

    Hey guys. At this moment, it's exactly a month I didn't update my blog. Quite busy all the time for leaving Ramadan, celebrating Eid and preparing myself to enter the college. Guess where am I? I am in one of the big and busy city, with a lot of people, noisy and quite hott!

    Almost a couple of week I am here and most of the things is still new for me especially the environment. I miss my friends in old campus. I had try to catch myself being more comfortable here and it took times. Until now I still have some illness called homesick, unisick and friendsick. What a unique sick I had? Tak boleh blah..

    A little bit briefing on my courses here. I took BSc (Hons) Intelligent System whereas some people called it as AI. It is something related to Computer Science. Overall the study is okey. Whereas some of it just remind/refresh my previous lesson in diploma. I hope for this time I will become more mature especially in taking action. Just leave the past and learn from the past. Hopefully I would become more stonger on facing the journey in my degree. Insya Allah..

    Friday, August 26, 2011

    Just Found S0mething Beautiful! : EA Lipstick

    Hi guys. I know some of you felt exciting when read the title. Fyi, this is the first time I post about beauty product. Actually never crossed in my mind to write about it here, but today I had found something very interesting to shared with you. And guess what? I just found....



    Elizabeth Arden Lipstick in Pink Honey Pearl Color 

    Seriously it is a fantastic feelings when I found this lipstick after two years I did not notice it is inside a small beg in my drawer. It reminds me on the Christmas about last two years where this lipstick is actually FREE gift after my mom purchased her facial and make up. As you can see, the lipstick is still in a good condition with beautiful packaging and appearance. When I apply this on my lips, it is look absolutely gorgeous. Auww.! 


     p/s: sorry, no swatches. :((




    Tuesday, August 16, 2011

    Kuih Feveret Di Bulan Ramadan

    Al kisah..Tayyibb.. Maka tersebutlah kisahhh... Tayyiibbb.. Sang kancil datang beramai-ramai mengadap ke duli yang maha mulia sultan firaunnn..

    Hai semua. Entri kali ni aku bukan la nak cerita pasal sang kancil dengan sultan firaun. Takde kaitan langsung dengan ayat aku yang atas tadi. Aku hanya mengajuk skrip cerita Pendekar Bujang Lapok sebab aku rase dialog yang tu sangat lawak n cool..

    Alkisahnya pada Ramadan ke 3, pukul 7.00p.m. Seperti biasa pada setiap kali bulan puasa family aku akan bertukar juadah berbuka dengan jiran sebelah umah aku nih. Maka, sedang aku berjumpa dengan makcik sebelah ni... *dialog dah diedit sikit*

    Makcik : Izzati, nanti rasa la apa yang makcik masak ni. Biasa2 je..
    Izzati (aku lah tu) : Sama la makcik. Mak masak biasa2 je.
    (Diam sejenak semasa sesi tukar makanan..)
    Izzati : Makcik, tiba2 teringin la nak makan kuih yang makcik bagi hari tu.
    Makcik : Ohh.. kuih tu ye. Takpe esok makcik buatkan. Esok hari minggu budak2 takde kt rumah.

    Maka keesokkannya, makcik tu bagi la kuih tu seperti biasa, Dan kuih tu ialah...

    Kuih Kertas / Tas
    Korang pernah makan tak kuih nie? Memang sedapp sangat2 kuih nie lagi2 kalo jiran aku yang wat. Kakak aku yang tak pernah makan kuih nie pon terjatuh cinta plak. Dan aku pon bercerita lah bahawa family aku dapat kuih ni by request oleh aku sendiri. Lepas daripada hari tu mak aku tempah lagi sekali kuih ni sebab nak bawak pergi rumah saudara. Memang jadi feveret ramai orang. Tapi dengan syarat mestilah homemade oleh jiran aku sendiri. Tak payah susah2 nak beli kat kedai sebab kat kedai tu belum tentu sedap macam yang makcik sebelah ni wat. Jangan marah yaw!

    Monday, August 08, 2011

    The Last Day of The Sales

    Hye semua. Selamat menyambut Ramadhan hari yang ke 8. Guess what? Aku sekarang ni kat kedai abg aku. Saje menyibuk kat sini sebab today is the last day of this sales. And we need to rush people to buy it for clearance stock. With that, we give them a special price for each of the items. Setakat ni belum ada yang membeli. Lagipon hari ini hari Isnin iaitu permulaan hari bekerja. Semalam n kelmarin sales sangat memberangsangkan. Weekend la katakan. Hari ni aku rasa macam nak paksa je orang2 yang ada kt sini membeli. 

    "Hoi, beli lahhh weiii..!" 

    Then now I realized why people yang berniaga kat bazar or sekutu dengannya suka panggil2 orang. Ko tau ke? Derr! Ko kene rasa baru ko tau kenapa and mengapa (padahal baru je tadi aku wat dunno and sengih2 bila ada orang panggil aku promote camera.) Well! malas la nak singgah. Dalam hati sory lah ye.

    Banyak dah bungkus2 nih. Lai2!
    Ni la rupa meja masa hari terakhir. Plastik2 tu sume sebenarnya kurma yang dah sikit2 abang aku bungkus dan letakkan harga murah terus. Senang nak suruh orang beli dan habiskan. 

    My sis and bro. 
    Akak dan abang aku dok kemas sikit2 pape yang patot. Senang nanti malam takda la banyak sangat keje. Dah nak tutup kedai yaw! Mau tido kat rumah sampai tengah hari (abang aku yg cakap).

    Dan aku dok on9. Ok sila muntah sekarang.
    Banyak peristiwa yang berlaku sepanjang aku tolong perniagaan abang aku nie. And aku jadikan ia sebagai experience dalam hidup aku. First time melibatkan diri macam ni. Memang seronok. Hopefully for the next year Ramadhan kitorang dapat buat jualan macam ni lagi. Adios armigoss!

    Tuesday, August 02, 2011

    Selamat Berpuasa

    Selamat berpuasa aku ucapkan kepada korang semua. Hari first puasa ni semuanya berjalan dengan baik. Berbuka puasa bersama saudara-mara sememangnya menggembirakan. Dan seperti rutin2 ramadan sebelumnya, bazar wajib disinggah untuk membeli juadah kot2 ade yang teringin nak berbuka something yang diidam-idamkan (padahal makanan semua sama je). Kemudian diikuti dengan semayang terawih dan mengisi perut sekali lagi selepas selesai solat (macam tak bese plak korang makanan tak abes time berbuka then sambung makan kol 10). 

    Seperti biasa juga, bila tiba bulan puasa akak aku akan balik bercuti dari Mesir untuk menunaikan ibadah puasa dan berhari-raya bersama-sama di Malaysia. Dan aku tak sabar tunggu kepulangan dia pada hari esok (hari ketiga puasa). Memang terbaik la tarikh dia balik tu. Boleh la aku letak jawatan sementara untuk bangun pagi siapkan juadah sahur. Kalau dia ada kitorang tetap bangun bersama konon nak siapkn makan sahur tapi bila keluar bilik aku akan tido kat kusyen n akak aku la yang settlekan sumenye (and that is why I loved her so soo much). Ok dah jangan tiru!  

    Pape pon, semoga ibadah puasa kita kali ini lebih baik berbanding sebelumnya dan segala amalan yg kita lakukan diterima oleh Allah swt. Sekali lagi, selamat berpuasa ye korang. Puasa jangan nak cenekel2 oke! 

    Tuesday, July 12, 2011

    Wasting time by answering the questions!

    Answering this question had remind me about Friendster. How the times going fast. It is feels like yesterday My Bulletin at Friendster full with such this survey with a random question. Hope you guys enjoy with the survey. You may take it too at the end of this survey if you are interested with it.

    1. What is your best friends name?I don't know
    2. What color underwear/boxers wearing now?Should the question being asked??
    3. What are you listening to right now?Fire Burning - by Sean Kingston
    4. Whats your favorite number?8
    5. What was the last thing you ate?Melikai atau timun atau tembikai =)
    6. If you were a crayon what color would you be?Soft pink
    8. Who was the last person you talked 2 on the phone?Hazimah. not Haziman oke!
    11. Favorite TV show?So far is Masterchef Australia S2
    12. Siblings?Three
    13. Height?149.5 - 150.0 cm
    14. Hair color?Black
    15. Eye Color?Black
    16. Do you wear contacts?Currently not. I am wearing spectacles.
    17. Favorite Holiday?Holiday in Pulau Redang
    18. Month?Month that brings happiness
    19. Have you ever cried for no reason?No.
    20. What was the last movie you watched?Dylan Dog:Dead Of Night
    21. Favorite Day of the Year?The day when the good things happened
    22. Are you too shy to ask someone out?Not really
    23. Can you do a headstand (not using the wall)?Of course not!
    24. Hugs or Kisses?=)))
    25. Chocolate or Vanilla?Chocolate
    26. Do you want your friends to respond to this?Not necessary
    27. Who is most likely to respond?Too many
    28. Who is least likely to respond?With annoying people.
    29. What books are you reading?The latest book is Wanita Megazine
    30. Piercings?Yes. At my 'cuping telinga'. =D
    31. Favorite movies?Moderate for all. But I love watching Hindi movie
    32. Favorite football Team?I do not care about football
    33. what were u doing before this?Give my pet a frieskies.
    34. Butter, Plain or Salted popcorn?Sweet popcorn =D
    37. Dogs or cats?Cats.
    38. Favorite flower?Taik ayam kot :p
    39. Been caught doing something you weren't supposed to do?Not sure. Could not revise it
    40. Do you have a best friend of the opposite sex?Yes..kot.
    41. Have you ever loved someone?Yes
    42. Who would you like to see right now?For family is my sister. Else..nobody.(sure??)
    43. Are you still friends with people from kindergarten?No :(
    44. Have you ever fired a gun?No.
    45. Do you like to travel by plane?Absolutely yes.
    46. Right-handed or Left-handed?Right-handed
    47. How many pillows do you sleep with?Three
    48. Are you missing someone?Lets sing "I'm not missing u"
    49. Do you have a Tattoo?Nooooooo..
    50. Anybody on myspace that you'd go on a date with?Myspace?? Hahaha
    Take this survey

    Saturday, July 02, 2011

    Birthday Wishes

    For those who celebrates their birthday today, I wish you a Happy Birthday. May Allah bless you always, bring your life with full of joy and happiness. With increasing your age, may you become more mature and more stronger than before. Keeping up with the good behavior and throw away the bad that comes from you. We as a human is not perfect but sometimes we can change for getting better but NOT PERFECTIONIST! I wish you the best of luck on whatever you do in your life and future. May all your dreams will come true although it is just appeared in your sleep (for a special case if you are dreaming marry with a prince/princess). Daaa =)

    Sincerely,
    Nora.

    Saturday, June 25, 2011

    ??????

    click the photo for a better resolution
    I'm exciting for received the mail but quite dissappointing when they give me a black while I requested for a white.

    Fyi, they called it Provisional Offer until they received the FULL mini transcipt from the previous institution. It is because when I apply this I'm currently in a final semester.

    Tuesday, June 21, 2011

    Embarrassing!

     
    OMG..!! Wat should I do? 
    I cannot run away anymore.
    The answer is THERE. 
    I juz realised how blind I cannot see your ability to revealed it. 
    You make me shocked.
    Amayyyyzing how you can do it.
    Embarrassed of myself. Idiot.

    *Sighh..

    Monday, June 13, 2011

    School Holiday is Over!

    Hye semua. Oke memandangkan hari ni hari 1st persekolahan selepas cuti sekolah dua minggu (kecuali Terengganu, Kelantan dan Kedah. Perlis aku tak tahu). So hari ni aku saje nak mengulas sikit aktiviti aku sepanjang cuti sekolah nie.

    Actually mase cuti ni aku banyak habiskan masa pergi kenduri kahwin. Non-stop eating! Dan aku juga telah mengembara satu malaysia hanya untuk memenuhi undangan perkahwinan. Jika laluan aku mengembara itu termasuk Perlis, maka cukup la satu semenanjung ni aku telah tempuhi dalam masa 8 hari.  Memang benar kata mak aku. Bila kita bertemu jodoh dengan orang yang jauh, secara tak langsung kita akan dapat manfaat merantau di tempat orang sambil menikmati keindahan alam. Kata orang, jauh perjalanan luas pemandangan.

    Banyak yang telah aku tempuhi sepanjang perjalanan ku ini. Daripada kegembiraan sehinggalah peristiwa yang membawa kesedihan. Bagi aku segala yang berlaku pasti ada hikmahnya. Tiada sebab Tuhan menjadikan sesuatu perkara itu berlaku jika tiada mesej yang disampaikan olehNYA kepada hamba-hambaNYA. Dan aku bersyukur kerana diberi kesihatan yang baik dan masih berpeluang untuk menikmati kehidupan dunia yang sementara ini. Alhamdulillah..

    Sunday, June 12, 2011

    Belajar dari Kegagalan

    Hye semua. Entry kali ni aku nak cerita tentang pengalaman aku yang gagal dalam beberapa perkara dan ia membuatkan aku tersentak seketika. Kalau nak disenaraikan memang banyak tapi hanya beberapa perkara sahaja yang aku ambil sebagai contoh. Bagi aku orang yang ditimpa kegagalan ni sangat bertuah dan tidak semua orang akan merasai kemanisan di sebalik kegagalan itu. Kenapa? Kalau nak tahu kene baca entry ni sampai habis.

    Situasi 1:

    Result SPM aku yang sekadar biasa2 sahaja. Ade gred 1 sampai 5. Alhamdulillah gred aku tak lebih dari 5. Konon pelajar harapan tapi semuanya terjawab semasa peperiksaan SPM diumumkan. Really unexpected. Segala jenis buku parents dah belikan, macam2 seminar dan ceramah aku join but the result didn't achieved my expectation.

    Situasi 2:

    Wednesday, May 18, 2011

    Part Time : Home Tutor [1]

    Setelah beberapa lama aku melepakkan diri aku kat rumah maka tadi datang lah cikgu aku dulu merangkap kawan mak aku jugak ke rumah. Aku dah jangkakan kedatangan dia sebab dah diberitahu awal2 untuk ajar anak dia yang akan amik exam UPSR tahun ni. Subjek yang aku akan ajar hari ni ialah Mathematics. Math ni seronok sebenarnya best tapi yang tak seronoknye bila soalan tu panjang berjela tahap melampau sampai student naik bosan nak baca tu yang menyebabkan segelintir manusia tidak beminat nak buat latihan sedangkan soalan tu berpusing-pusing macam tu jugak patternnya lebih2 lagi anak murid aku nie lelaki haa memang cantik la kan (Pliss lepas ni tarik nafas panjang2).

    Ni tips aku bagi sikit untuk korang kalo nak mengajar someone. First step is tanya dulu apa yang dia tidak faham dan tak jelas dalam pelajaran sambil tu spesifikkan topik yang nak diambil berat so nanti dalam mind set korang dah tau apa nak diterangkan. Second, kene ready dengan soalan2 yang bakal ditanya. Yes, kadang2 kita rasa soalan yang dia tanya tu simple sangat macam tempe goreng yang sebenarnya senang je nak buat tapi korang semua malas nak buat kan. Jadi sila lah jangan hangin jika dia bertanya soalan yang sama berulang kali kerana dia inginkan pemahaman yang lebih mendalam daripada korang, tak pon SESETENGAHNYA inginkan lebih perhatian.

    Saturday, May 14, 2011

    Kartun Zaman Kanak2 Dulu : Speedy Gonzales

    Entry kali ni aku nak share dengan korang tentang siri kartun yang aku suka sangat tengok masa kecik2 dulu. Parents aku dulu rajin belikan video tape (yang ada dua lubang tu, kalo korang ingat lagi laa.) cerita2 kartun. Of course salah satu daripadanya aku akan selalu play hari2 ialah Speedy Gonzales. Aku ingat lagi video tapenya warna biru. Setiap kali aku bangun tido, cerita tu la yang akan aku tonton dulu sebagai  warm up untuk hari tu. Aku suka tengok kerenah Speedy yang selalu lari laju dan mencicit tuh. Ah comel giler. Lagi satu aku geram dengan Pussy Cat yang macam blur2 je tuh. Selalu buat plan nak tangkap Speedy tapi asyik tak menjadi jer.

    Here I like to share with you one of the episode from Speedy Gonzales series. The starting with listening to those cats singing has made me laugh. And it's quite hilarious to see those cats trying to catch the mouse but they failed. Hahaha! 

    Seeing those cats remind me on my pets. Yes, they both have similarities being lazy and clumsy. But it doesn't mean they useless to me because they are truly my soulmate at home. =)

    p/s: Where we got this 'braims'? 

    Wednesday, May 04, 2011

    Hey guys I'm feel free right now since my practical training was ended yesterday (3rd May). Yeay! I wanna say thanks for all my friend with all the memories in Segamat since I'm in part 1 until part 6. So much thing we did that I can't forget it where we were studying together, working each other, talking much and endlessly, laughing loudly, sharing the story, outing together, 'lepak'ing and gossiping and many more. Please apologize me if I've made wrong, talking badly, over acting etc. I'm feel lucky know all of you guys. The sadness and happiness between us will be the sweet moment in my life forever and ever. I wish for all of you best of luck for what you do in the future. 

    p/s : I cant wait for the graduation day =)

    Will we think about tomorrow like we think about now?
    Can we survive it out there?
    Can we make it somehow?
    I guess I thought that this would never end
    And suddenly it's like we're women and men
    Will the past be a shadow that will follow us 'round?
    Will these memories fade when I leave this town
    I keep, keep thinking that it's not goodbye
    Keep on thinking it's a time to fly



    Monday, April 18, 2011

    Kepenatan + Kemengantukkan


    Hari ni aku penat sangat2. Bukan penat ape, penat sebab puasa la. Haish..tu la lepas subuh tak tidur so aku rase masa yang berlalu ni panjang sangat2. Kenapa tak tido? Sebab nak tengok2 ape yang berkaitan untuk tunjuk kt lecturer yang datang visits. Arhh... Mengantuknya beta. Malam tadi tidur pon tak lena. Pehliss la. Rasa macam nak tidur sekarang boleh tak. Tadi aku dah curi2 tidur jap time diorang ni pegi lunch. So, now aku macam pening2 lalat. Pening tahap gaban. Memang betol la bak kata kawan aku, nak tidur ni kene tidur lama2. Kalau setakat tidur sekejap ni baik tak payah tidur lagi bagus. Buat sakit kepala je .Ya, aku memang nga sakit kepala plus lap eh2.. tak boleh sebut la 'hangri' tu. Kan puase. Uish. bertahan la. bertahan laaa....

    Penat betol la... Bila la nak pukul 6 nieee....? Tak larat nak buat keje dah.

    Friday, April 08, 2011

    Yuyu Zulaikha - Ferrero Random Giveway

    Sebelum tu, jom jenguk2 kat sini dan sini jugak. Dah lama aku tak wat iklan.


    Ni 1st time aku join contest. Haish berdebar pon ade jugak. Macam nak kene hape je rasanya. Aku saje join contest ni mane tau kot2 dapat hadiah free. Aku bab2 bertuah nie memang tak boleh blah. Time event ke dinner ke kalo ade lucky draw konfem2 punye la nombor aku TAK kena. Memang bertuah sangat la kan? Bukan senang nak jadi tak bertuah macam aku nih. With that, I join this. A random giveway from Yuyu Zulaikha. At 1621hrs.

    p/s: Thanks kerana sudi baca post yg tak seberapa ni. Belum brkesempatan utk mencantikkan blog ini seperti blog anda.

    Thursday, April 07, 2011

    Berkecimpung Dalam Twitter

    Hye semua, saje nak bgtau yang aku sekarang ni falling in love wif twitter, Do follow me on twitter and enjoy keeping up with the famous people. Sejak bila aku wat twitter? Dah lama aku wat cume weekend hari tu baru start aktif. Memang syok pon bagi orang2 yang suka menyibuk pasal hal orang lain. Oppss! Bukan nyibuk ape, suka tengok artis2 ni update ape yang diorang wat hari2. Follower aku pon tak ramai pon. Aku kan femess sgt (ye aku memang terlebih femes) sebab tu la tak ramai yang follow. So sekarang nia aku nak promote la twitter aku kot2 ade orang nak follow kan. Here is the link. Juz click and follow. Senang je kan. Ape lagi. Jom la follow berjemaah.


    Tuesday, March 29, 2011

    Dancing Is Not Just A Dance

    Do you know that dancing is the one way for us to exercise?  Every single movement you do will give an impact for your body. Although you just follow the steps of the video but you don't know that you actually do something healthy and at the end you will sweat. Did you feel it when you dance? If yes, congratulations! You already burning out your calories although it just a little but you did it rather than doing nothing. Right?

    I write this because I've tried it and it really works. For the beginning, I only dream that I'm a superstar in the video. I just follow the steps and enjoy the music. I did it for half an hour and more. It's really fun babe! It is true you feel tired for a while but then you'll be fresh and more energetic.

    Wednesday, March 16, 2011

    Sikit Punye Seronok

    Hye semua. Hari ni aku nak share tentang experience aku menonton filem Hikayat Merong Mahawangsa @ The Malay Chronicles.

    Kesimpulannya ialah dalam cinema aku mengantuk. Maybe sebab masa tak betol aku pergi maka aku tak boleh nak fokus terhadap penceritaan filem tu. Maklum la pegi masa hari bekerja. Sampai cinema je dah lewat 5 minit. Dah la orang depan aku tu tinggi. Aku nampak kepala dia kt skrin tuh sepanjang tayangan. Mata lak da melelan-lelan rasa macam nak terlelap je. At last aku memang tertido pon kat pertengahan cite.

    Aku bangun2 je tengok ada orang tengah gaduh. Aku bangun lagi sekali tengok orang tengah bermadah-madah. At last bila aku terlelap dan aku dengar bunyi yang sangat kuat. "DHOOOOMMM!!!~". Aku bukak mata je terpampang gambar Ummi Nazeera beserta nama dia. Haa memang sah2 lah dah habes cite nie. So, kesimpulannya bila orang tanya cite tu berkisahkan tentang ape? Aku sendiri susa nak jawab sebab tak paham. Haha. Pape pun, aku dah tolong naikkan rating filem tu dengan tonton kt cinema. Love KRU. :)

    Saturday, March 12, 2011

    Something 'Bout Love

    Now it's already 0146. Just wanna share the last song I heard before sleeping..

    Something 'bout Love - David Archuleta

    Every night it’s all the same
    You’re frozen by the phone
    You wait, something’s changed
    You blame yourself every day
    You’d do it again
    Every night

    There’s something ’bout love
    That breaks your heart
    Whoa oh oh oh
    It sets you free

    Thursday, March 10, 2011

    Degree 0h Degree

    Hye semua, sori before this aku promise nak wat entry camne aku solvekan masalah aku yg dalam dilema nak further course ape untuk degree. Tapi memandangkan idea lum datang so aku selit2kan la dulu entry lain. Aku sebenarnya lum apply lagi. Sebabnya buat ape aku on application n isi borang bagai kalau angka giliran spm pun x ingat kan? Slip result spm pon ntah mane2 aku letak aku pun tak ingat. Memang kene cari balik la.

    Camne aku solvekan? Aku pikir camni jer. Aku akan choose semua course yang aku minat. Minat tu penting. Tidak kira dalam bidang IT atau luar IT. Kalo dah suke sesuatu tu nak blaja lame2 pon takpe kan. Lagi2 macam aku yang tak ready nak masok alam pekerjaan. So lebih baik belajar timba ilmu banyak2. Lain la kalau tak minat memang payah la  nak study nanti. Kang tak pasal2 asyik failed je sampai naik hantu plak.

    Tapi in case kalo dapat course yg tak berkenan, anggap la tu sebagai satu cabaran. Cuba pujuk diri sendiri untuk belajar n minat mende tu. Bak kata mak aku, kadang2 kita merancang tapi tuhan yang menentukan. Kalo dah apply macam2 nak rak course tu la ni la. Uitm la bukan uitm la swasta la hape la tapi tup2 kita dapat yg di luar jangkaan kita, tu yang dinamakan ketentuan tuhan. Mungkin haluan hidup kita dah ditakdirkan untuk menuju ke arah itu. Jangan takut untuk mencuba. Jangan cepat sangat menggelabah sebab kita tak tau hikmah yang tersembunyi disebalik apa yg kita lalui itu . Oke stop!

    Kang aku bebel panjang2 korg pun malas nak membaca. Itu la kata2 mak aku bila aku kene masuk segamat amik course cs. Akhirnya aku bersyukur masuk sini sebab dapat belajar n jumpa kawan2 yang memang bestt giler. Aku yang terpinga-pinga pada asalnya jadi interested dengan comp science. Wallawey! Semoga praktikal ni cepat abes dengan jayanya sebab aku tak sabar nak baling topi konvo. Daaa

    Wednesday, March 09, 2011

    Saya Nak Blog Saya Direview Oleh Cik Cipot


    Join segmen yang direka khas oleh Dunia Fantasi Cipot.

    Aku nak cipa cipot ni view blog aku selalu. Dulu dia ni classmate aku kat kampus. Selalu gak la wat keje same2, main sama2, makan sama2. Sejak dia berpindah dia x penah lupa kat aku n kawan2 lain kat kampus. Bukan tu je, walaupun cipot ni amik course pharmacy, dia still tak lupa tentang IT yang dia belajar kt segamat. Terbaek r cipot. Aku rase cipot ni ada potensi nak jadi blogger yang famous macam orang lain. Dan lagi satu, bila da dapat income aku nak cipot belanja aku sikret resipi. Ada bran??

    So, now aku nak tag :  1. Ezzu a.k.a Zue 
                                       2. Fara breep breep

                                       

    Tuesday, March 08, 2011

    What A Great Cake!

    [ARE YOU THE MOST WANTED??]

    Hye all, nice meeting u again. Ok sekarang pukul 2305. So lom terlambat lagi untuk wish happy birthday 26th to my eldest brother. Here is the cake.. nyum nyum churpchurp!

     Kek secret recipe special edition.

    Sunday, March 06, 2011

    Kenduri.Nama.Degree

    Oke sekarang aku kt rumah sedara sedang bersantai bersama keluarga yang tercinta dekat Port Dickson. Fyi, pagi tadi rumah sedara aku ni ada kenduri sempena maulidur rasul. For the first time in my life aku tengok orang kenduri lepas subuh. Yes, memang betol pon aku belum bangun tido lagi orang surau dah sampai. Apa taknya, aku bangun kul 6.45 dan orang surau sampai dalam 6.40. Tapi sebab bukan rumah aku kan, so i got an exception untuk bangun lambat sikitttt jer. Persiapan? Semua dah siap malam tadi.

    Sedang aku berehat-rehat sambil kepala memikirkan degree, kehidupan, masa depan, keluarga, dan kawan-kawan, suddenly terlintas kat fikiran aku ni nak tukar nama from Norot to Izzati. Why? This is because Norot is my nickname for close people around me. While Izzati is my true name although it is not commercial used in me. In this case, I think it'll look nicer if i expose my real name to public especially for them who never know me before this. So, terpelihara lah sikit nama samaran yang agak kelakar bunyinya tu.

    Oke habis sudah pasal nama. Sekarang aku nak cakap pasal degree. Ni lagi satu hal wat aku tak tenang. Most of the application that i've seen will be close at the end of March (excluding private university). So aku kene buat keputusan cepat2 dan apply degree sebelum terlambat. Takot nanti terleka dengan praktikal n lawatan lecturer, tup2 terlepas pandang dengan satu perkara yang penting nie. Malam tadi sebelum tido aku ada terfikir something camne nak solvekan kepeningan yang melanda aku ni tapi tak dan nak tulis sebab terlalu mengantuk. Kalau nak tau, meet me on the next entry.

    Thursday, March 03, 2011

    Diam-Diam Minat Bolly

    [Oh iklan jap, kan best kalo dapat hadiah tapi tak bertanding kat contest nih. ]

    Ribut taufan hindi datang lagi. Hindi oke BUKAN INDIE. Dalam masa seminggu nie lagu dan video hindi selalu sangat main kat telinga aku. Teringat kenangan waktu kecik. Aku dijaga oleh sepupu bapak aku sejak berumur 2 taon (kot..) sehingga darjah 6. Kerana dia yang fanatik bollywood menyebabkan aku terikut sama meminatinya sampai sekarang. Antara faktor yang aku boleh listkan sebab2 aku minat ialah:

    Eh2, sebelum tu layan lagu ni dulu.

    Thursday, February 24, 2011

    Homemade Fish n Chips

    Dalam masa dua hari ni aku tak makan nasi pun. Tapi jangan lak korang pikir aku tak makan nasi sebab nak diet. Diet ape kebendenya kalo kelmarin aku dinner makan ini dan semalam lak aku makan fish and chips. Tapi fish n chips tu takde la glemer sangat macam kat Manhattan Fish Market. Korang ni pon agak2 la. Nama pun buat sendiri.

    Fish n Chips for dinner.

    Wednesday, February 23, 2011

    s0nyum s1mpul

    Based on this post, maka kat sini aku nak membalas tag untuk contest Senyum Tak Nampak Gigi. Asal tajuk bunyi sonyum? Sebab tu sebutan 'senyum' untuk orang Negeri la. So, setelah aku membelek setiap folder yang ada kt dalam laptop aku nie, maka aku pon terjumpa la satu gambar yang aku senyum tak nampak gigi. Sebenarnya ada la dalam 3 gambar yang aku jumpa tapi yang nieeeeeeeee lah satu2nya gambar aku sorang.

    Thursday, February 17, 2011

    Black0ut Suda

    Maka sedang aku taip posting ini, tempat praktikal aku nie telah pun blackout. Yang bertahan sekarang ni hanyalah laptop2 sahaja. Tu pon ada laptop yang dah kalam. Laptop aku ni pun kejap lagi ikut jugak jejak langkah yang kalam tuh. Kesian dekat mereka2 kat ofis ni. Terberhenti plak kerja2 diorang. Nasib baik la diorang dah buat back up. Eh, macam tau2 je nak blackout. Agak2 boleh balik awal tak kalo takde current sampai petang? I hope so.

     Lagu Britney yang dulu2 memang awesome! Salah satunya ialah yang ini.

    Monday, February 14, 2011

    Tarikh Penting

    Setelah bersuka ria di hujung minggu bersama keluarga, maka hari ini aku masuk ofis semula. Oh malasnya. Aku cuma nak share yang tarikh 14 Feb ni tarikh penting yang wajib aku kene ingat. Sebabnya tarikh itu ialah tarikh lahirnya abah aku ke dunia ini.

    Sekian..

    Wednesday, February 09, 2011

    Don't judge a Phone by its Body

    Intro: Aku geram tengok phone sales yang ada kat sini dan sini. A great sales from celcom.

    Pagi2 lagi aku dah dapat mesej dari someone berbunyi camni, "Norot, ko pon da beli hp baru? ". Mana pergi handphone aku? Sony Ericsson W705 yang aku banggakan sangat tu dah tak ley pakai. Keypad dia da rosak so i need to save my money around RM95 untuk tukar cable tu. Haih.. ni la masalah SE. Kalo rosak x ade barang yg pirate. Mesti kene ganti dengan ori. Kalau ada pirate pon charger je la.
    Ohh handphone aku. 

    Tuesday, February 08, 2011

    T0ur in Office H0ur

    [I've made some changes for the title because it is similar to this post. Anyway, enjoy your reading everyone!]

    Ini ialah bangunan Menara MSC Cyberport. Another office for Tekvent Sdn Bhd.

    Ni plak kedai Tutti Frutti kat Jalan Kebun Teh, Larkin. 

    APA KAIT DUA2 GAMBAR DI ATAS? ADA PERISTIWA PAPE KER?? Jeng jeng jengg.......!!!

    Tuesday, February 01, 2011

    Bila Sayang Aku Buat Perangai


    Walau pon dia buat perangai, aku masih sayang kat dia. 
    Meh2 kiss sket.

    Sunday, January 30, 2011

    Macam Dalam Discovery Channel

    Hye semua. Sempena dengan post yang di tag oleh Fiqa, maka di sini aku postkan sesuatu untuk dikongsi bersama. Posting kali ni aku nak cerita tentang tempat percutian yang aku ingin pergi lagi. Tempatnye ialah Pulau Redang, Terengganu. Memang best sangat tempat tu. Yang aku kagum kat sana sebab air lautnya yang biru. Biru tu memang biru jernih macam kat dalam tv. Rasa macam tak percaya je tapi tu lah realitinya.

    Saturday, January 29, 2011

    Revolusi L4Rk1N Drift!

    Masih bercerita tentang perjalanan semasa praktikal. Setiap kali balik keje bersama Zima n Jaja kadang2 rasa macam satu perlumbaan plak. Lagi best kalo ada adegan potong-memotong, cilok-mencilok dan follow-memfollow. Masing2 dengan cara pemanduan tersendiri untuk menuju ke satu destinasi (rumah la. mane lagi). Aku dengan Ferrari hitam aku, Jaja dengan Lamborghini hijau dia dan Zima plak dengan Porsche hitam dia.

    Saturday, January 22, 2011

    Finally, My Last Decision

    Hye semua. First of all aku nak mintak maaf kt member aku yang bernama cipa aka cipot ni sebab penat dia ajar upload layout tp akhirnya aku guna yang sedia ada jugak. Kenapa?? Sebabnya aku malas nak edit banyak perkara untuk layout yang baru tu. (padahal sebelum tu naik berpinar mata aku memilih layout sampai bukak new tab yang sangat banyak sampai otak aku naek serabot tahap cipan) At last, aku pilih layout asal kerana ringkas dan sedap mata aku memandang.

    Friday, January 21, 2011

    Mimpi yg Tak Sudah!

    Hye semua. Hari ni aku nak share pasal diri aku yang suke berangan, tak bermaksud aku suka makan buah berangan. Masa kat kuliah dulu aku suka berangan time kelas dan yang selalunya time Network, sebabnya lecturer aku terer sangat pasal network, maka dia pon bercerita tentang network dengan mendalam sampai fikiran aku pun jadi melayang-layang Tapi tu cerita lama dan aku dah lepas pun paper tu dengan jayanya. A big thanks to him. :)

    Monday, January 17, 2011

    Rutin yang mentensionkan

    Kali ini aku ingin berkongsi tentang perkara yang membuatkan aku tension setiap hari. Ianya berkaitan dengan keadaan jalan raya yang sesak dan huru hara kat sekitar Johor Bahru. Apsal la aku tak terfikir tentang jalan raya yang busy tu sebelum aku approved untuk praktikal kt Tekvent? Setiap kali aku pergi dan balik dari tempat praktikal aku akan tempuh jalan yang jammed yang kilo-kilo panjangnya.

    Saturday, January 15, 2011

    My Girl dalam 1 malam

    Dalam masa satu malam je aku mampu habiskan satu drama bersiri Korea cite My Girl. Apsal ntah boleh teringin nak tengok padahal aku bukan la peminat setia hiburan Korea ni. Tapi aku tengok ikot style aku lah. Aku banyak forward sebab nak dengar lagu je. Hanya 3 episod akhir je aku tengok full. So, kat sini aku postkan salah satu lagu yang agak menyentuh jiwa aku time tengok cite tuh. Jom layann!

    first posting

    sedang aku asyik dengar lagu, layan youtube dan layan facebook,
    maka aku terdetik untuk create satu blog untuk diri aku.
    sambil2 tu nak fight dengan abang aku yang sekarang ni dah pandai wat webpage.
    bak kata kawan aku, "wah wah waahh!". 


    You can replace this text by going to "Layout" and then "Page Elements" section. Edit " About "

    Powered by Blogger.