Sunday, March 06, 2011

Kenduri.Nama.Degree

Oke sekarang aku kt rumah sedara sedang bersantai bersama keluarga yang tercinta dekat Port Dickson. Fyi, pagi tadi rumah sedara aku ni ada kenduri sempena maulidur rasul. For the first time in my life aku tengok orang kenduri lepas subuh. Yes, memang betol pon aku belum bangun tido lagi orang surau dah sampai. Apa taknya, aku bangun kul 6.45 dan orang surau sampai dalam 6.40. Tapi sebab bukan rumah aku kan, so i got an exception untuk bangun lambat sikitttt jer. Persiapan? Semua dah siap malam tadi.

Sedang aku berehat-rehat sambil kepala memikirkan degree, kehidupan, masa depan, keluarga, dan kawan-kawan, suddenly terlintas kat fikiran aku ni nak tukar nama from Norot to Izzati. Why? This is because Norot is my nickname for close people around me. While Izzati is my true name although it is not commercial used in me. In this case, I think it'll look nicer if i expose my real name to public especially for them who never know me before this. So, terpelihara lah sikit nama samaran yang agak kelakar bunyinya tu.

Oke habis sudah pasal nama. Sekarang aku nak cakap pasal degree. Ni lagi satu hal wat aku tak tenang. Most of the application that i've seen will be close at the end of March (excluding private university). So aku kene buat keputusan cepat2 dan apply degree sebelum terlambat. Takot nanti terleka dengan praktikal n lawatan lecturer, tup2 terlepas pandang dengan satu perkara yang penting nie. Malam tadi sebelum tido aku ada terfikir something camne nak solvekan kepeningan yang melanda aku ni tapi tak dan nak tulis sebab terlalu mengantuk. Kalau nak tau, meet me on the next entry.

0 comments:

Post a Comment

You can replace this text by going to "Layout" and then "Page Elements" section. Edit " About "

Powered by Blogger.