Monday, August 08, 2011

The Last Day of The Sales

Hye semua. Selamat menyambut Ramadhan hari yang ke 8. Guess what? Aku sekarang ni kat kedai abg aku. Saje menyibuk kat sini sebab today is the last day of this sales. And we need to rush people to buy it for clearance stock. With that, we give them a special price for each of the items. Setakat ni belum ada yang membeli. Lagipon hari ini hari Isnin iaitu permulaan hari bekerja. Semalam n kelmarin sales sangat memberangsangkan. Weekend la katakan. Hari ni aku rasa macam nak paksa je orang2 yang ada kt sini membeli. 

"Hoi, beli lahhh weiii..!" 

Then now I realized why people yang berniaga kat bazar or sekutu dengannya suka panggil2 orang. Ko tau ke? Derr! Ko kene rasa baru ko tau kenapa and mengapa (padahal baru je tadi aku wat dunno and sengih2 bila ada orang panggil aku promote camera.) Well! malas la nak singgah. Dalam hati sory lah ye.

Banyak dah bungkus2 nih. Lai2!
Ni la rupa meja masa hari terakhir. Plastik2 tu sume sebenarnya kurma yang dah sikit2 abang aku bungkus dan letakkan harga murah terus. Senang nak suruh orang beli dan habiskan. 

My sis and bro. 
Akak dan abang aku dok kemas sikit2 pape yang patot. Senang nanti malam takda la banyak sangat keje. Dah nak tutup kedai yaw! Mau tido kat rumah sampai tengah hari (abang aku yg cakap).

Dan aku dok on9. Ok sila muntah sekarang.
Banyak peristiwa yang berlaku sepanjang aku tolong perniagaan abang aku nie. And aku jadikan ia sebagai experience dalam hidup aku. First time melibatkan diri macam ni. Memang seronok. Hopefully for the next year Ramadhan kitorang dapat buat jualan macam ni lagi. Adios armigoss!

0 comments:

Post a Comment

You can replace this text by going to "Layout" and then "Page Elements" section. Edit " About "

Powered by Blogger.