Wednesday, February 09, 2011

Don't judge a Phone by its Body

Intro: Aku geram tengok phone sales yang ada kat sini dan sini. A great sales from celcom.

Pagi2 lagi aku dah dapat mesej dari someone berbunyi camni, "Norot, ko pon da beli hp baru? ". Mana pergi handphone aku? Sony Ericsson W705 yang aku banggakan sangat tu dah tak ley pakai. Keypad dia da rosak so i need to save my money around RM95 untuk tukar cable tu. Haih.. ni la masalah SE. Kalo rosak x ade barang yg pirate. Mesti kene ganti dengan ori. Kalau ada pirate pon charger je la.
Ohh handphone aku. 

Memandangkan krisis duit malanda (macam krisis kat Mesir lak), maka aku tangguhkan dulu penggantian cable tu. Ikotkan hati nak je aku tukar phone baru. Tapi tu angan2 sahaja. And now, aku pakai Nokia jenis ape pon aku x tau. But for sure phone tu ley call, mesej dan yang paling penting ada alarm clock. Better alarm clock yang kejutkan aku pagi2 compare mak aku. Kang tak pasal2 ada ayat2 sampingan yang keluar di sebalik dia suruh aku bangun tido.


Ni la phone yang aku pakai sekarang. 

Walaupun buruk tapi still berguna kepada orang2 penting macam aku ni. Semua basic application ada dalam ni. Aku ulang lagi, BASIC. Kalo sampai internet connection tu xde la dalam ni kan. Bak kata pepatah, don't judge a book by its cover. So kat sini aku nak tukar sikit. Don't judge a phone by its body.

Opss handphone aku berbunyi plak. Oh ok I have to go. See ya!


4 comments:

Izzati said...

Ok ni yang ni sumpah sadis! Haha

_FiQa AiN_ said...

nora..aku tau ko bkal dpt enset baru an..nnt post au..mesti cumel..hehe

Norot Izzati said...

Izzati: aku pon sadis.
Fiqa: mungkin repair je kot. melainkan kalau aku menang loteri ke..ley aku beli hp baru. hahaha

_FiQa AiN_ said...

hehe..tp enset ko tu cumel sbb pink..syg tukar..hehe

Post a Comment

You can replace this text by going to "Layout" and then "Page Elements" section. Edit " About "

Powered by Blogger.