Tuesday, March 29, 2011

Dancing Is Not Just A Dance

Do you know that dancing is the one way for us to exercise?  Every single movement you do will give an impact for your body. Although you just follow the steps of the video but you don't know that you actually do something healthy and at the end you will sweat. Did you feel it when you dance? If yes, congratulations! You already burning out your calories although it just a little but you did it rather than doing nothing. Right?

I write this because I've tried it and it really works. For the beginning, I only dream that I'm a superstar in the video. I just follow the steps and enjoy the music. I did it for half an hour and more. It's really fun babe! It is true you feel tired for a while but then you'll be fresh and more energetic.

Wednesday, March 16, 2011

Sikit Punye Seronok

Hye semua. Hari ni aku nak share tentang experience aku menonton filem Hikayat Merong Mahawangsa @ The Malay Chronicles.

Kesimpulannya ialah dalam cinema aku mengantuk. Maybe sebab masa tak betol aku pergi maka aku tak boleh nak fokus terhadap penceritaan filem tu. Maklum la pegi masa hari bekerja. Sampai cinema je dah lewat 5 minit. Dah la orang depan aku tu tinggi. Aku nampak kepala dia kt skrin tuh sepanjang tayangan. Mata lak da melelan-lelan rasa macam nak terlelap je. At last aku memang tertido pon kat pertengahan cite.

Aku bangun2 je tengok ada orang tengah gaduh. Aku bangun lagi sekali tengok orang tengah bermadah-madah. At last bila aku terlelap dan aku dengar bunyi yang sangat kuat. "DHOOOOMMM!!!~". Aku bukak mata je terpampang gambar Ummi Nazeera beserta nama dia. Haa memang sah2 lah dah habes cite nie. So, kesimpulannya bila orang tanya cite tu berkisahkan tentang ape? Aku sendiri susa nak jawab sebab tak paham. Haha. Pape pun, aku dah tolong naikkan rating filem tu dengan tonton kt cinema. Love KRU. :)

Saturday, March 12, 2011

Something 'Bout Love

Now it's already 0146. Just wanna share the last song I heard before sleeping..

Something 'bout Love - David Archuleta

Every night it’s all the same
You’re frozen by the phone
You wait, something’s changed
You blame yourself every day
You’d do it again
Every night

There’s something ’bout love
That breaks your heart
Whoa oh oh oh
It sets you free

Thursday, March 10, 2011

Degree 0h Degree

Hye semua, sori before this aku promise nak wat entry camne aku solvekan masalah aku yg dalam dilema nak further course ape untuk degree. Tapi memandangkan idea lum datang so aku selit2kan la dulu entry lain. Aku sebenarnya lum apply lagi. Sebabnya buat ape aku on application n isi borang bagai kalau angka giliran spm pun x ingat kan? Slip result spm pon ntah mane2 aku letak aku pun tak ingat. Memang kene cari balik la.

Camne aku solvekan? Aku pikir camni jer. Aku akan choose semua course yang aku minat. Minat tu penting. Tidak kira dalam bidang IT atau luar IT. Kalo dah suke sesuatu tu nak blaja lame2 pon takpe kan. Lagi2 macam aku yang tak ready nak masok alam pekerjaan. So lebih baik belajar timba ilmu banyak2. Lain la kalau tak minat memang payah la  nak study nanti. Kang tak pasal2 asyik failed je sampai naik hantu plak.

Tapi in case kalo dapat course yg tak berkenan, anggap la tu sebagai satu cabaran. Cuba pujuk diri sendiri untuk belajar n minat mende tu. Bak kata mak aku, kadang2 kita merancang tapi tuhan yang menentukan. Kalo dah apply macam2 nak rak course tu la ni la. Uitm la bukan uitm la swasta la hape la tapi tup2 kita dapat yg di luar jangkaan kita, tu yang dinamakan ketentuan tuhan. Mungkin haluan hidup kita dah ditakdirkan untuk menuju ke arah itu. Jangan takut untuk mencuba. Jangan cepat sangat menggelabah sebab kita tak tau hikmah yang tersembunyi disebalik apa yg kita lalui itu . Oke stop!

Kang aku bebel panjang2 korg pun malas nak membaca. Itu la kata2 mak aku bila aku kene masuk segamat amik course cs. Akhirnya aku bersyukur masuk sini sebab dapat belajar n jumpa kawan2 yang memang bestt giler. Aku yang terpinga-pinga pada asalnya jadi interested dengan comp science. Wallawey! Semoga praktikal ni cepat abes dengan jayanya sebab aku tak sabar nak baling topi konvo. Daaa

Wednesday, March 09, 2011

Saya Nak Blog Saya Direview Oleh Cik Cipot


Join segmen yang direka khas oleh Dunia Fantasi Cipot.

Aku nak cipa cipot ni view blog aku selalu. Dulu dia ni classmate aku kat kampus. Selalu gak la wat keje same2, main sama2, makan sama2. Sejak dia berpindah dia x penah lupa kat aku n kawan2 lain kat kampus. Bukan tu je, walaupun cipot ni amik course pharmacy, dia still tak lupa tentang IT yang dia belajar kt segamat. Terbaek r cipot. Aku rase cipot ni ada potensi nak jadi blogger yang famous macam orang lain. Dan lagi satu, bila da dapat income aku nak cipot belanja aku sikret resipi. Ada bran??

So, now aku nak tag :  1. Ezzu a.k.a Zue 
                                   2. Fara breep breep

                                   

Tuesday, March 08, 2011

What A Great Cake!

[ARE YOU THE MOST WANTED??]

Hye all, nice meeting u again. Ok sekarang pukul 2305. So lom terlambat lagi untuk wish happy birthday 26th to my eldest brother. Here is the cake.. nyum nyum churpchurp!

 Kek secret recipe special edition.

Sunday, March 06, 2011

Kenduri.Nama.Degree

Oke sekarang aku kt rumah sedara sedang bersantai bersama keluarga yang tercinta dekat Port Dickson. Fyi, pagi tadi rumah sedara aku ni ada kenduri sempena maulidur rasul. For the first time in my life aku tengok orang kenduri lepas subuh. Yes, memang betol pon aku belum bangun tido lagi orang surau dah sampai. Apa taknya, aku bangun kul 6.45 dan orang surau sampai dalam 6.40. Tapi sebab bukan rumah aku kan, so i got an exception untuk bangun lambat sikitttt jer. Persiapan? Semua dah siap malam tadi.

Sedang aku berehat-rehat sambil kepala memikirkan degree, kehidupan, masa depan, keluarga, dan kawan-kawan, suddenly terlintas kat fikiran aku ni nak tukar nama from Norot to Izzati. Why? This is because Norot is my nickname for close people around me. While Izzati is my true name although it is not commercial used in me. In this case, I think it'll look nicer if i expose my real name to public especially for them who never know me before this. So, terpelihara lah sikit nama samaran yang agak kelakar bunyinya tu.

Oke habis sudah pasal nama. Sekarang aku nak cakap pasal degree. Ni lagi satu hal wat aku tak tenang. Most of the application that i've seen will be close at the end of March (excluding private university). So aku kene buat keputusan cepat2 dan apply degree sebelum terlambat. Takot nanti terleka dengan praktikal n lawatan lecturer, tup2 terlepas pandang dengan satu perkara yang penting nie. Malam tadi sebelum tido aku ada terfikir something camne nak solvekan kepeningan yang melanda aku ni tapi tak dan nak tulis sebab terlalu mengantuk. Kalau nak tau, meet me on the next entry.

Thursday, March 03, 2011

Diam-Diam Minat Bolly

[Oh iklan jap, kan best kalo dapat hadiah tapi tak bertanding kat contest nih. ]

Ribut taufan hindi datang lagi. Hindi oke BUKAN INDIE. Dalam masa seminggu nie lagu dan video hindi selalu sangat main kat telinga aku. Teringat kenangan waktu kecik. Aku dijaga oleh sepupu bapak aku sejak berumur 2 taon (kot..) sehingga darjah 6. Kerana dia yang fanatik bollywood menyebabkan aku terikut sama meminatinya sampai sekarang. Antara faktor yang aku boleh listkan sebab2 aku minat ialah:

Eh2, sebelum tu layan lagu ni dulu.

You can replace this text by going to "Layout" and then "Page Elements" section. Edit " About "

Powered by Blogger.