Saturday, May 14, 2011

Kartun Zaman Kanak2 Dulu : Speedy Gonzales

Entry kali ni aku nak share dengan korang tentang siri kartun yang aku suka sangat tengok masa kecik2 dulu. Parents aku dulu rajin belikan video tape (yang ada dua lubang tu, kalo korang ingat lagi laa.) cerita2 kartun. Of course salah satu daripadanya aku akan selalu play hari2 ialah Speedy Gonzales. Aku ingat lagi video tapenya warna biru. Setiap kali aku bangun tido, cerita tu la yang akan aku tonton dulu sebagai  warm up untuk hari tu. Aku suka tengok kerenah Speedy yang selalu lari laju dan mencicit tuh. Ah comel giler. Lagi satu aku geram dengan Pussy Cat yang macam blur2 je tuh. Selalu buat plan nak tangkap Speedy tapi asyik tak menjadi jer.

Here I like to share with you one of the episode from Speedy Gonzales series. The starting with listening to those cats singing has made me laugh. And it's quite hilarious to see those cats trying to catch the mouse but they failed. Hahaha! 

Seeing those cats remind me on my pets. Yes, they both have similarities being lazy and clumsy. But it doesn't mean they useless to me because they are truly my soulmate at home. =)

p/s: Where we got this 'braims'? 

0 comments:

Post a Comment

You can replace this text by going to "Layout" and then "Page Elements" section. Edit " About "

Powered by Blogger.