Friday, August 26, 2011

Just Found S0mething Beautiful! : EA Lipstick

Hi guys. I know some of you felt exciting when read the title. Fyi, this is the first time I post about beauty product. Actually never crossed in my mind to write about it here, but today I had found something very interesting to shared with you. And guess what? I just found....



Elizabeth Arden Lipstick in Pink Honey Pearl Color 

Seriously it is a fantastic feelings when I found this lipstick after two years I did not notice it is inside a small beg in my drawer. It reminds me on the Christmas about last two years where this lipstick is actually FREE gift after my mom purchased her facial and make up. As you can see, the lipstick is still in a good condition with beautiful packaging and appearance. When I apply this on my lips, it is look absolutely gorgeous. Auww.! 


 p/s: sorry, no swatches. :((




Tuesday, August 16, 2011

Kuih Feveret Di Bulan Ramadan

Al kisah..Tayyibb.. Maka tersebutlah kisahhh... Tayyiibbb.. Sang kancil datang beramai-ramai mengadap ke duli yang maha mulia sultan firaunnn..

Hai semua. Entri kali ni aku bukan la nak cerita pasal sang kancil dengan sultan firaun. Takde kaitan langsung dengan ayat aku yang atas tadi. Aku hanya mengajuk skrip cerita Pendekar Bujang Lapok sebab aku rase dialog yang tu sangat lawak n cool..

Alkisahnya pada Ramadan ke 3, pukul 7.00p.m. Seperti biasa pada setiap kali bulan puasa family aku akan bertukar juadah berbuka dengan jiran sebelah umah aku nih. Maka, sedang aku berjumpa dengan makcik sebelah ni... *dialog dah diedit sikit*

Makcik : Izzati, nanti rasa la apa yang makcik masak ni. Biasa2 je..
Izzati (aku lah tu) : Sama la makcik. Mak masak biasa2 je.
(Diam sejenak semasa sesi tukar makanan..)
Izzati : Makcik, tiba2 teringin la nak makan kuih yang makcik bagi hari tu.
Makcik : Ohh.. kuih tu ye. Takpe esok makcik buatkan. Esok hari minggu budak2 takde kt rumah.

Maka keesokkannya, makcik tu bagi la kuih tu seperti biasa, Dan kuih tu ialah...

Kuih Kertas / Tas
Korang pernah makan tak kuih nie? Memang sedapp sangat2 kuih nie lagi2 kalo jiran aku yang wat. Kakak aku yang tak pernah makan kuih nie pon terjatuh cinta plak. Dan aku pon bercerita lah bahawa family aku dapat kuih ni by request oleh aku sendiri. Lepas daripada hari tu mak aku tempah lagi sekali kuih ni sebab nak bawak pergi rumah saudara. Memang jadi feveret ramai orang. Tapi dengan syarat mestilah homemade oleh jiran aku sendiri. Tak payah susah2 nak beli kat kedai sebab kat kedai tu belum tentu sedap macam yang makcik sebelah ni wat. Jangan marah yaw!

Monday, August 08, 2011

The Last Day of The Sales

Hye semua. Selamat menyambut Ramadhan hari yang ke 8. Guess what? Aku sekarang ni kat kedai abg aku. Saje menyibuk kat sini sebab today is the last day of this sales. And we need to rush people to buy it for clearance stock. With that, we give them a special price for each of the items. Setakat ni belum ada yang membeli. Lagipon hari ini hari Isnin iaitu permulaan hari bekerja. Semalam n kelmarin sales sangat memberangsangkan. Weekend la katakan. Hari ni aku rasa macam nak paksa je orang2 yang ada kt sini membeli. 

"Hoi, beli lahhh weiii..!" 

Then now I realized why people yang berniaga kat bazar or sekutu dengannya suka panggil2 orang. Ko tau ke? Derr! Ko kene rasa baru ko tau kenapa and mengapa (padahal baru je tadi aku wat dunno and sengih2 bila ada orang panggil aku promote camera.) Well! malas la nak singgah. Dalam hati sory lah ye.

Banyak dah bungkus2 nih. Lai2!
Ni la rupa meja masa hari terakhir. Plastik2 tu sume sebenarnya kurma yang dah sikit2 abang aku bungkus dan letakkan harga murah terus. Senang nak suruh orang beli dan habiskan. 

My sis and bro. 
Akak dan abang aku dok kemas sikit2 pape yang patot. Senang nanti malam takda la banyak sangat keje. Dah nak tutup kedai yaw! Mau tido kat rumah sampai tengah hari (abang aku yg cakap).

Dan aku dok on9. Ok sila muntah sekarang.
Banyak peristiwa yang berlaku sepanjang aku tolong perniagaan abang aku nie. And aku jadikan ia sebagai experience dalam hidup aku. First time melibatkan diri macam ni. Memang seronok. Hopefully for the next year Ramadhan kitorang dapat buat jualan macam ni lagi. Adios armigoss!

Tuesday, August 02, 2011

Selamat Berpuasa

Selamat berpuasa aku ucapkan kepada korang semua. Hari first puasa ni semuanya berjalan dengan baik. Berbuka puasa bersama saudara-mara sememangnya menggembirakan. Dan seperti rutin2 ramadan sebelumnya, bazar wajib disinggah untuk membeli juadah kot2 ade yang teringin nak berbuka something yang diidam-idamkan (padahal makanan semua sama je). Kemudian diikuti dengan semayang terawih dan mengisi perut sekali lagi selepas selesai solat (macam tak bese plak korang makanan tak abes time berbuka then sambung makan kol 10). 

Seperti biasa juga, bila tiba bulan puasa akak aku akan balik bercuti dari Mesir untuk menunaikan ibadah puasa dan berhari-raya bersama-sama di Malaysia. Dan aku tak sabar tunggu kepulangan dia pada hari esok (hari ketiga puasa). Memang terbaik la tarikh dia balik tu. Boleh la aku letak jawatan sementara untuk bangun pagi siapkan juadah sahur. Kalau dia ada kitorang tetap bangun bersama konon nak siapkn makan sahur tapi bila keluar bilik aku akan tido kat kusyen n akak aku la yang settlekan sumenye (and that is why I loved her so soo much). Ok dah jangan tiru!  

Pape pon, semoga ibadah puasa kita kali ini lebih baik berbanding sebelumnya dan segala amalan yg kita lakukan diterima oleh Allah swt. Sekali lagi, selamat berpuasa ye korang. Puasa jangan nak cenekel2 oke! 

You can replace this text by going to "Layout" and then "Page Elements" section. Edit " About "

Powered by Blogger.